(52)

Elä ja anna loisten kuolla

äänikirja ja e-kirja


Komisario Juhani Kylmäkorpi on kotimaisen dekkarikirjallisuuden uusin hahmo. Jussi tupruttelee piippuaan ja keittää myrkyllisen vahvaa kahvia, mutta pinttyneet tavat auttavat keskittymään ja päättelemään syylliset vakaviin henkirikoksiin. Kylmäkorvella on mukava vaimo ja teini-ikäisiä lapsia, mikä on hyvää vastapainoa kuluttavalle työlle.

Sarjan ensimmäisessä kirjassa Elä ja anna loisten kuolla entinen linnakundi löytyy asunnostaan nappi otsassa - samasta asunnosta, jossa majailee punaisella Corvettella kaahaileva Jesse Kivimäki, mielestään osuvasti itsensä Jesus Stonehilliksi nimennyt ylimielinen nuorimies. Kylmäkorpi joutuu kuuntelemaan rikostutkijoiden Rantanen ja Salo kanssa Jessen hävytöntä sanailua, ja kummasti aina siellä tapahtuu, missä veekasi murisee.

Kirjan sympaattisimmaksi hahmoksi nousee konstaapeli Rantanen, sosiaalisissa tilanteissa kömpelö poikamies, joka on arka ihmissuhdeasioissa, mutta vetoaa naisten äidinvaistoihin. Kirjan kerronta perustuu lennokkaaseen dialogiin ja osuviin tilannekuvauksiin, joista ei puutu nasevaa huumoria. Tapahtumapaikat jäävät lukijan mielikuvituksen varaan, mutta pääkaupunkiseudulla liikutaan.

Kustantajan kotisivujen Kirjailijaelämää-blogissa blogi kirjailija Jasu Rinneoja kertoo dekkarihahmonsa synnystä ja mm. punaisen Corvetten kuvaamisesta ensimmäisen kirjan kanteen. Komisario Kylmäkorpi keskustelee lukijoiden kanssa Facebook-sivuillaan.


Lukija: Iikka Forss
Kesto: