(168)

Ella ja kaverit 1

e-kirja


Minä olen Ella. Minulla on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli, sillä viime aikoina opettaja on ollut vähän kiristynyt.

Se johtuu luultavasti siitä, että hän oli ensin häämatkalla, sitten teatterissa ja lopuksi vielä luokkaretkellä. Matkailu ei selvästikään sovi opettajalle. Meistä kaikista se on tosi kummallista, sillä minulla, Patella, Tuukalla, Sampalla, Hannalla ja Tiinalla oli tosi mukavaa.

Ella-kirjat syntyivät Tammen Kirjava kukko -sarjaan 1995. Jo ensimmäisen, Ella ja kiristäjä -kirjan, myötä kävi selväksi, että Ellojen huumori ja vauhti purivat paljon ajateltua laajempaan lukijakuntaan. Elloja luettiin ala-asteella, niistä tehtiin kirjaesitelmiä yläasteella ja opettajat hihittivät niille salaa karttavarastossa.

Nykyisin Ella kavereineen seikkaileekin jo aapisessa, Kirjava kukko -sarjassa sekä itsenäisinä lastenromaaneina. Ella ja kaverit 1 paketoi kolme ensimmäistä Ella-kirjaa tuhdiksi lukuelämykseksi, joka on mukava tapa aloittaa Elloihin tutustuminen ja mainio lahjakirja kaikenikäisille huumorin ystäville.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympäri maailmaa, erityisesti Saksassa hänen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös käsikirjoittajana sekä kolumnistina.



4.2

168 arvosanaa

Viivi

22.10.2022

Huvittava ja hauska voisi olla ääni satukin

Josebose

8.6.2022

Ihan pRas

Tarja

1.6.2022

Huono