(228)

Ehdin rakastaa häntä

äänikirja ja e-kirja


Jos voisin herättää äidin henkiin, tarvitsisin vain minuutin. Sitä kaikkein tärkeintä varten, yhteen kysymykseen.

Rakastitko minua yhtään, äiti?

Meri Eskolan äiti kuoli syksyllä 1981 valtavassa kaasuräjähdyksessä Helsingin keskustassa. Koko elämänsä Eskola on tahtonut tietää, miksi äiti halusi kuolla niin.

Pakahduttavassa esikoisromaanissaan Meri Eskola rakentaa kuvaa kuolleesta äidistään sirpale sirpaleelta.

Äitiä koskevien muistojen mukana nousevat esiin hurmaava, raivostuttava isä, vanhempien ero, vaikenevat sukulaiset ja kirjoittajan omat elämänvalinnat.

Miksi äiti joi? Miksi hänen järkyttävästä teostaan ei koskaan puhuttu kotona?

Ehdin rakastaa häntä on hätkähdyttävän intiimi, riipaiseva kuvaus äidin epätoivosta ja kuolemasta, joka vaurioitti lasta.

Meri Eskola (s. 1974) on helsinkiläinen toimittaja, joka on julkaissut useita tietokirjoja. Elämäkerrallista proosaa edustava Ehdin rakastaa häntä on Eskolan kaunokirjallinen esikoisteos.


Lukija: Rosanna Kemppi
Kesto:

3.6

228 arvosanaa

Janina

21.10.2023

Hyvää tekstiä äidittömyydestä

Jossu23

17.10.2023

Kirjailijan kova äidin kaipuu. kuin oisi korjoittanut kirjetä kuolleelle äidilleen ... Laittaa miettimään onko itsemurha tiedostamaton tai tiedetty teko... Itsemurhan tekijä on kovassa ahdingossa aina, eikä näe valonpilkahdustakaan .. Läheisillä suuri taakka huomata ne viitteet tulevasta ja onnistua..

Pys

21.7.2023

Tähti lukijalle. Kirjailija sortui vailla itsekritiikkiä samoihin tekoihin mistä syytti elämässään olleita ihmisiä, joten tuntui ettei kirjasta jäänyt käteen kuin hyvin katkeran ihmisen näköalaton tilitys.