(0)

Det bedrägliga lugnet

e-kirja


Det var äntligen dags att utkräva hämnd. Den svarta korpen svävade över området Lugnet. Iakttog med plirande ögon och väntade. Bevakade människorna som rörde sig där nere. Det första mordoffret hittades tidigt på morgonen i skogsbrynet. Kroppen låg dold bakom ett buskage och det enda som stack fram var fötterna med de vita joggingskorna. Det andra mordoffret hittades bara några timmar senare, i det nyuppförda villaområdet strax intill.

Allt är frid och fröjd i det nybyggda kvarteret Lugnet. Sommarens första värme har anlänt, grillarna plockas fram och barnen leker vid den lilla sjön. Men det som ser ut att bli en stillsam och skön sommar förvandlas till en mardröm när två utstuderade och brutala mord sker. Vad är det egentligen som pågår i Lugnet?

Bruno Netzell (f.1939) är en svensk författare som skriver deckare, thrillers och spänningsromaner. 2011 vann han Piratförlagets manustävling med sin bok "Mobbning" med motiveringen att den var mycket spännande och underhållande och att den fångar läsarens intresse, kvaliteter som även genomsyrar hans övriga böcker.