(17)

Delad: Min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett

äänikirja


Maria Eriksson, ledarskribent och chefredaktör, är mitt i liv och karriär när hon plötsligt står ensam. Samtidigt som hennes umgängeskrets, och hela Sverige, splittras över flyktingfrågor går hon runt och städar en ekande fyrarummare hon inte har råd med. Hur blev det så här?

Något måste förändras. Maria säger upp sig.

På nyårsafton fäster hon sin stenåldersmobil vid en fyrverkeripjäs och spränger den i luften. Det kommande året ska hon kasta sig huvudstupa in i delningsekonomin, testa couchsurfing, pryluthyrning, co-living, co-working, jobb i gig-ekonomin, hemmarestauranger, airbnb och airpnp där man hyr ut sin toalett och för det behöver man en smartphone.

Maria ska inte bara hyra ut en soffa. Hon ska dela hela sitt liv.

Det här är Marias berättelse om året i delningsekonomin, om de reflektioner det väckte, om personerna hon mötte och tillitens roll i samhället. Det är en berättelse om akrobater och nudister, om äventyr på budgetens gräns, om den stora kärleken som väntar där man minst anar det, om att våga och att öppna sig. Men framför allt är det en berättelse om hur kontakt med människor som lever annorlunda kan förändra ens eget liv för alltid.


Lukija: Maria Eriksson
Kesto: