(0)

De stulna hittebina

e-kirja


Efter att smeden Brynolfs dråpförsök avslöjats, hade han försvunnit spårlöst från Trelborgen. Nu var man alltså utan smed i Trelborgens samhälle, inte bara till borgfruns förtret, utan även Brynolfs mor Ragna Torkilsdotter var såklart förargad. Hos Gardars svärföräldrar avlider trälen Harald den Blinde och gården står inför ett ovisst öde. Samtidigt gör den eftertraktade Siv sitt val av karl, och till allas förvåning blir det Egil Almgard, som inte ens varit med i tävlandet om hennes gunst.

"De stulna hittebina" av Bertil Falk är ett spännande och intrigrikt nedslag i ett nordiskt medeltidssamhälle. Det är en av novellerna i antologin "Arga katter ger rivet skinn", skrivna av Novellmästarna (2020).

Bertil Falk (1933-) är journalist, författare, filmare och förläggare. Han har bland annat arbetat som reporter på tidningen Kvällsposten, som scripwriter på TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lång rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen Novellmästarna.