(0)

Brovisning

e-kirja


Regnet öser ner över den mörka och trista staden. En låghalt man kliver av en långfärdsbuss. Han har inte varit här på länge, men sist han var här så förstod han att han inte borde återvända. Men nu är han trots det här igen. Och tiden som har gått har ristat in sig på hans hud, på hans trasiga kläder och hans trasiga medvetande. En kvinna omkom i en tragisk olycka då. Men frågan är nu om det verkligen var en olycka? Att mannen nu är tillbaka i samhället kommer att ändra på den officiella berättelsen och försänka händelsen i ett helt nytt ljus ...

"Brovisning" är en novell skriven av Bertil Falk. Den har tidigare även publicerats som en del av Novellmästarnas samling "Skottdagen och andra ruskigheter".

Bertil Falk (1933-) är journalist, författare, filmare och förläggare. Han har bland annat arbetat som reporter på tidningen Kvällsposten, som scripwriter på TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lång rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen Novellmästarna.