(75)

Bilderbergmötet

e-kirja


"En internationell thriller som utspelar sig i det lilla fiskesamhället där konsekvenserna av händelserna under några dygn rör hela världen."

Det är försommar i Stockholms skärgård. En svag bris drar in från havet. Den före detta underrättelseoperatören inom militära SSI, Anton Modin, har lagt av och dragit sig tillbaka för att fiska eller bara ta det lugnt. Men något märkligt händer på hotellet i det lilla kustsamhället. Det fejas och fixas men ingen information slipper ut. Säpo syns på orten och även utländska säkerhetstjänster. Det är först när Modin känner igen två israeliska säkerhetsagenter som han reagerar. Någonting mycket känsligt kommer äga rum på hotellet den här sommaren.

Den hemlighetsfulla Bilderberggruppen håller ett toppmöte varje år. Det har fyra gånger tidigare hållits i Sverige. Förutom det spännande dramat får vi reda på hur ett sådant toppmöte med världens mäktigaste planeras och utförs i form av säkerhetsarrangemang, logistik och deltagarlistor. Vad är det som planeras inom Bilderberggruppen som vi inte får ta del av? Bilderberggruppen som av många anses styra världen informellt. Är det en kommande världsregering som skapas?

Bilderbergmötet är en fristående fortsättning på de tre tidigare böckerna om den före detta underrättelseoperatören Anton Modin.

Författaren ANDERS JALLAI är en ledande skribent i underrättelse- och säkerhetsfrågor. Han har en bakgrund som yrkesmilitär i flera befattningar, bl a stridspilot och kustjägare. Hans hemsida heter: www.jallai.se

Om Jallais tidigare böcker i serien:

"Rasande skickligt skrivet!" (Fyra getingar i Expressen/GT)

"Jallai - en svensk Forsyth - men bättre." (F.E.T. Helsingfors)

"Inte bara trovärdigt - det är sannolikt." (Olof Frånstedt, f d OP-chef Säpo)

"I samma anda som Guillou - fast bättre!" (Steffo Törnquist, TV4 Nyhetsmorgon)

"Spännande och trovärdigt." (Sydsvenska Dagbladet)

"Ovanligt spännande spionthriller." (Vivian Gustin, Kulturmagazinet Kulturbloggen)

"Anders Jallais böcker om Anton Modin bygger på hans egna erfarenheter från yrkeslivet men också på den omfattande research kring svenskt underrättelseväsende som han bedrivit i flera år. Självklart är böckerna fiction, men samtidigt vilar de så mycket på Jallai:s kunskaper att de mer kan betraktas som tillåtna och nödvändiga spekulationer om sådant den vanliga medborgaren inte känner till men borde få insyn i." (Gunnar Wall, journalist och författare)

"Tillsammans med liknande serier av Jan Guillou och G. W. Persson utgör det här gräddan av svenska thrillers på senare tid. Anders Jallai vet och kan mycket, det har han genom dessa tre böcker klart och tydligt meddelat sina läsare. Hans enorma erfarenhet som stridspilot, attackdykare mm plus det faktum att han medverkat vid hittandet av den försvunna DC-3:an gör hans thrillers mer än trovärdiga. Jag kan knappt bärga mig innan jag får hans nästa thriller mellan mina händer. Tack, Anders Jallai för läsupplevelser av högsta karat!" (Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin)

"Det är action. Det är hårdkokt, jag finner influenser från amerikanska författare i genren. Kvinnor förekommer, men bara i begränsad omfattning, och kanske lite väl ofta som sexualobjekt. Alkoholen flödar, det dricks även om man ska köra bil - bara det inte finns en polis i närheten. Sensmoralen är kanske tveksam, men vad gör det när spänningen är på 100 procent. Det här en bok om män, för män - om ni förstår vad jag menar. Anders Jallai är en av Sveriges allra bästa på att skapa den här typen av dramatik." (Nisse Scherman, DAST Magazine)

"Anders Jallai kan i dagsläget som författare närmast jämföras med John le Carré och Fredric Forsyth. / --- / Han är en god stilist och kan verkligen trollbinda läsaren." (Mats Garme, Ölandsbladet)