(64)

Betty

äänikirja ja e-kirja


Historiallista romantiikkaa ja vahvoja naisia sumuisilta Skotlannin nummilta.

Stewartien talo on täynnä vilskettä, kun perheen 10 sisarusta varttuu yksi kerrallaan aikuiseen ikään. Sisarussarjan keskimmäistä, Bettyä, eivät kuitenkaan puheet naimisiinmenosta hetkauta. Hän haluaa opiskella ja ryhtyä opettajaksi, vaikka 1900-luvun yhteiskunta tarjoaa nuorelle naiselle tyystin toisenlaista roolia.

Lopulta Betty saa vanhemmiltaan luvan matkustaa Edinburghin opettajaseminaariin. Bettyn lupaus naimattomuudesta joutuu kuitenkin heti koetukselle, kun hän osoittautuu ystäväpiirinsä etevimmäksi rakkaushuolten ratkojaksi. Lisäksi Betty löytää vertaisensa eräästä varsin lupaavasta nuoresta miehestä, joka tekisi keneen tahansa lähtemättömän vaikutuksen.

Betty on ensimmäinen teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Kaisa Ikola (nyk. Viitala) (s. 1974) on suomalainen historiantutkija ja kirjailija. Ikola on kirjoittanut erityisesti lasten- ja nuortenromaaneja, joista ensimmäisen hän julkaisi ollessaan vasta 13-vuotias.


Lukija: Maija Rissanen
Kesto:

3.8

64 arvosanaa

Marja

11.1.2023

Kirja mielenkiintoinen, lukija voisi olla enemmän mukana tapahtumissa.

Leena

4.3.2021

Tähän kirjan palaan vuodesta toiseen uudelleen! Ikolan Betty-sarja vangitsee kaiken ikäiset lukijat tunteikkailla käänteillään.