(1)

Bergtagen

e-kirja


Det är tidig morgon och Edvard Grenlund bestämmer sig för att ta en promenad i den krispiga höstluften. Karo, familjens lilla terrier, vickar uppskattande på svansen. Edvard är för sig själv, familjen har åkt upp i landet för att hälsa på morföräldrarna. Världen sprakar av röda och orange färger. Detta är en tid som Edvard verkligen uppskattar. Men promenaden genom skogen kommer att ta en brutal vändning. I en konsumkasse några kliv in i skogen hittar han nämligen något mycket otäckt: ett avsågat människoben ...

"Bergtagen" är en novell skriven av Bertil Falk. Den har tidigare även publicerats som en del av Novellmästarnas samling "Tjusas ... eller spring för livet".

Bertil Falk (1933-) är journalist, författare, filmare och förläggare. Han har bland annat arbetat som reporter på tidningen Kvällsposten, som scripwriter på TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lång rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen Novellmästarna.