(439)

Auschwitzin sabotööri: Auschwitziin vangitun brittisotilaan uskomaton tarina

äänikirja ja e-kirja


Auschwitzin sabotööri valottaa keskitysleirin toimintaa uudesta näkökulmasta ja kertoo vielä tuntemattoman palan sotavankien historiaa Auschwitzissa.

1942 saksalaiset sotilaat vangitsivat nuoren brittiläisen sotilaan Arthur Doddin ja kuljettivat hänet Oswiecimiin Puolaan. Saksalaiset olivat nimenneet paikan uudelleen, he kutsuivat sitä Auschwitziksi. Nimestä tuli sittemmin synonyymi yhdelle ihmiskunnan kaikkien aikojen synkimmistä ajanjaksoista. Arthur Dodd joutui kovaan pakkotyöhön, näki nälkää ja hänet hakattiin huonoon kuntoon - Arthur luuli elämänsä päättyvän siihen. Saksalaisten vangitsema nuori brittisotilas päätti sabotoida natsien teollisuustuotantoa pakkotyölaitoksessa, josta harvat selviytyivät elävänä pois. Hän laittoi elämänsä alttiiksi yrittäessään helpottaa juutalaisten vankitovereidensa kohtaloa ja auttoi partisaaniryhmän pakoyritystä.

Vangitusta brittisotilaasta kertova järkyttävä tositarina on Sunday Times -bestseller. Kirja ilmestyi englanniksi vuosi sitten ja sitä on myyty tähän mennessä yli 70 000 kappaletta. Kirjan oikeudet on myyty 8 maahan.

53-vuotiaana eläkkeelle jäänyt Colin Rushton ooli ammatiltaan metallurgi ja omasi mahtavan yrittäjähenkisyyden. Hän on työskennellyt monissa eri rooleissa ja ammateissa elämänsä aikana. Rushton tapasi entisen brittisotilaan Arthur Doddin, vaikuttui hänen tarinastaan ja halusi kertoa sen koko maailmalle.


Lukija: Markus Niemi
Kesto:

3.9

439 arvosanaa

Tero

14.3.2024

mielenkiintoinen ja kouluttava.

Johanna

6.1.2024

Uskomaton selviytymistarina. Ehdottomasti kannattaa kuunnella!

Jaana

2.10.2023

Kirja kertoo ehkä yleisemmin brittisotilaista Auschwitzissa kuin varsinaisesti sabotaasista, eli kirjan nimi on vähän harhaanjohtava. Silti kirja on hyvä ja antoi itselleni uuden näkökulman Auschwitziin.