(150)

Aseveljet

äänikirja ja e-kirja


Rintamajunat kiidättävät itään uusia kolonnia aseineen, ammuksineen ja sotilaineen. Vastakkaiseen suuntaan virtaa tuhoutunutta sotakalustoa ja lääkintäkuljetuksia, joiden kyydissä haavoittuneet sinnittelevät hädin tuskin elossa.

27. panssarirykmentin Sven, Pikkuveli ja Legioonalainen ovat haavoittuneet vakavasti ja matkaavat jäisessä tavaravaunussa länteen kohti Hampurin sairaalaa. Pommikoneet uhkaavat rykmenttiläisiä myös kotirintamalla. Vaikka miehet selviäisivät hengissä, on parantumisen hintana paluu itärintamalle, jossa kaikesta on pulaa ja länteen etenevät puna-armeijan joukot lähestyvät kuin pahaa enteleivä myrsky.

Aseveljet on 3. osa sotakirjasarjaa, joka kertoo Sven Hasselin elämästä Saksan armeijan rangaistusjoukoissa.

Sven Hassel on Børge W.R. Pedersenin kirjailijanimi, jota hän käytti esiintyessään kirjailijana ja sotaveteraanina. Hasselin elämäntarina on ollut alusta alkaen mysteeri, ja hänen kuolemansa jälkeen on käynyt ilmi, että Hassel osallistui toiseen maailmansotaan saksalaisten joukoissa. Hänen sotaromaaninsa tunnetaan brutaalin realistisesta tavasta, jolla hän kuvaa natsien rikoksia ja sotilaiden kyynistä huumoria. Hassel on yksi maailman menestyneimpiä sotakirjailijoita, ja hänen kirjojaan on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta.


Lukija: Jukka Pitkänen
Kesto:

4.2

150 arvosanaa

jari

4.9.2023

.

Anonyymi

22.8.2023

hyvä, asiaa

IIkka

19.12.2022

Puolustuspuheen ja palturin väliltä mutta muuten kuunneltavq