(255)

Agentti Sonja: Äiti, sotilas, rakastajatar, vakooja

äänikirja ja e-kirja


Oxfordin lähettyvillä asui elegantti nainen vuonna 1942. Hän vaikutti tavalliselta perheenäidiltä, mutta oli vannoutunut kommunisti ja korkea-arvoinen neuvostovakooja. Britanniassa koodinimi Sonjan tehtävä oli varastaa maan ydinasesalaisuudet.

Agentti Sonja on tosielämän jännityskertomus Ursula Kuczinskistä. Vakoojana hän oli mukana Hitlerin salamurhajuonessa, rakensi pommeja ja vakoili Mantšuriassa. Hänen kannoillaan olivat niin natsit, kiinalaiset, japanilaiset, FBI kuin MI6.

Päiväkirjojen, kirjeiden ja arkistolöytöjen avulla MacIntyre luo kuvan vaarallisesta naisesta, joka vaikutti kylmän sodan syttymiseen. Samalla teos kertoo tiedustelun maailmasta suurvaltojen puristuksessa.



3.9

255 arvosanaa

Ulla

12.1.2022

Lumoavan vangitseva tunnelma, erinomaisen kuvaava kerronta ja monelta kantilta asioita tarkasteleva.

Jack

13.11.2021

Aika moista peliä tuo vakoilu.

Katarina

4.11.2021

Historiaa monisyisesti ja elävästi tarjoiltuna. Todella hyvin käännetty ja lukija erittäin hyvä. Tämä kirja pitäisi laittaa historian opetukseen kouluihin. Syystä että historia tuodaan esiin siellä kovin yksipuolisesti. Se, ettei kauheuksilla mässäilty ja silti asiat esitettiin kuten ne oli, on omiaan tuomaan esiin kirjailijan osaamista. Todella pitkä kirja, mutta tämä piti otteessaan loppuun saakka. Kiitos