(292)

Aaveiden kaupunki : Kummitustarinoita Vaasasta

äänikirja ja e-kirja


Tähän kokoelmaan on kerätty aavetarinoita ja aavemaisia legendoja Vaasasta. Sen museoista, hotelleista, historiallisista rakennuksista ja kahviloista – unohtamatta asutuksen tuntumassa lymyäviä lähimetsiä.

Uskotko aaveisiin? Oli vastauksesi sitten myöntävä tai kieltävä, aavetarinat ovat aina kulkeneet mukanamme. Ne elävöittävät tuttuja arkisia rakennuksiamme, jotka illan hämärtyessä alkavat elää omaa elämäänsä. Kummitustarinat ovat kansanperinnettä, jutunkerrontaa, joskus ehkä tosiakin. Painos on kolmas ja päivitetty, alkuperäisteos julkaistiin 2009.

Tervetuloa aaveiden kaupunkiin!

Aavetarinoissa ovat mukana Hedmanin haamu (Pohjanmaan museo), Konsulinnan juhlat jatkuvat (Loftetin taloryhmä), Jotkut vieraat eivät ymmärrä lähteä (Hotelli Central), Metsäpolkujen mustapukuinen nainen (Gerby & Västervik), Ninja ja Kuokkamummo (Suvilahti), Hautausmaan haamut (Vanha hautausmaa), Rantakadun ylimääräinen vuokralainen (Backmanin talo), Ainaiset avoimien ovien päivät (Wasastjernan talo), Kasarmirakennuksessa kertausharjoitukset jatkuvat (Kulttuurikasarmi) sekä Palosaaren kirjaston kummitus (Palosaari).


Lukija: Tiina Hautala
Kesto:

3.7

292 arvosanaa

Anonyymi

17.9.2023

pitkäveteinen

Sari

26.8.2023

Huumorilla ja hienotunteisesti kirjoitettu teos Vaasan aaveista. Kirja antaa lukijalle vapauden tulkita itse asioiden todenperäisyyden.

Mammu

12.8.2023

kohtalaisen kuunneltava.Lukija hyvä.