(1196)

Aamu ilman darraa

äänikirja ja e-kirja


Alkoholikeskustelua ravisteleva kirja avaa silmämme raittiudelle, joka ei maistu tylsän kuivalta. Aamu ilman darraa sisältää kaiken sen, minkä kirjailija Katri Ylinen ja moni raitistunut olisi halunnut tietää juomisen lopettaessaan.

Ylisen kirja purkaa stigmaa alkoholiongelman ympäriltä. Kirja kertoo tarinan häpeästä, suorituspaineista ja itsensä löytämisestä vaikeimman kautta. Kirja tarjoaa pakoreitin itse rakennetusta ansasta, jossa ahdistusta hoidetaan gin tonicilla ja jossa ei krapulan takia ehditä viikonloppuna palautumaan. Kirjassa pohditaan, mikä on pohjakosketus: pitääkö ensin menettää työpaikkansa, jotta juominen loppuu, vai riittääkö ”vain” sammuminen eduskuntaan?

Katri Ylinen jätti alkoholin 2019. Matkallaan raittiuteen hän teki havaintoja, joista monelle alkoholiongelmasta kärsivälle voi olla todellista hyötyä. Vuonna 2021 Ylinen perusti yhdessä Laura Wathenin kanssa alkoholittoman Darravapaa-yhteisön, josta on kasvanut valtakunnallinen ilmiö.


Lukija: Katri Ylinen
Kesto:

4.2

1196 arvosanaa

Olga

16.1.2024

Mielestäni alkoholivapaasta elämäntyylistä pitäisi puhua enemmän. Juominen on niin iso osa suomalaista kulttuuria ja siihen liittyy paljon erilaisia ongelmia. Ainakin omakohtaisesti koen, että alkoholismi ja muut juomisen aiheuttamat ongelmat ovat vielä tabu josta ei keskustella tarpeeksi. Tämä teos toimii hyvänä keskustelun avaajana ja antoi minulle useita mietteitä joista haluan mielelläni keskustella oman lähipiirini kanssa. Kirja on kirjoitettu helposti lähestyttäväksi ja ravistelee pölyisiä käsityksiämme niin alkoholisteista kuin raitistuneistakin. Suosittelen kirjaa ihmisille, joita on edes joskus mietityttänyt oma tai muiden alkoholinkäyttö. Ja vaikka ei kokisi itse mitään ongelmaa oman juomisensa kanssa, kirja voi opettaa suhtautumaan alkoholiin uudella, paremmalla, tavalla.

Ninni

31.12.2023

Rehellinen, ajatuksia herättävä ja samaistuttavaa pintaa. Pidin todella paljon!

Vera

28.11.2023

Silmiä avaava teos