(69)

2020-luvun yhteiskuntapolitiikka

äänikirja ja e-kirja


Markkinatalous on nostanut meidät ennennäkemättömään vaurauteen, mutta se ei ole lisännyt hyvinvointia ja onnellisuutta niin paljon kuin näillä resursseilla pitäisi. Ympäristön tila on vakavasti heikentynyt. Avuksi Soininvaara löytää välineet valtavirran taloustieteistä. Suuri haaste on eriarvoisuuden kasvu työmarkkinoilla: joidenkuiden osaamiselleon yhä enemmän kysyntää ja toisilla ei ole tarjota työnantajalle juuri muuta kuin kaksi kättään. Miten hyvinvointivaltio pelastetaan, kun kiinalaiset ja robotit tekevät työt? Erityisesti poliittista vasemmistoaSoininvaara haastaa muuttamaan strategiaansa perusteellisesti.


Lukija: Tuomas Nevanlinna
Kesto:

4.3

69 arvosanaa

Harri

13.6.2023

Kirjassa oli paljon toistoa. Vaikutti enemmän erillisistä kirjoituksista koostetulta teokselta. Sisältö oli erittäin hyvää pohdintaa.

Petteri

22.3.2022

Paljon hyviä näkökulmia, mutta kuunneltavuutta heikensi asioiden monenkertainen toistuvuus. Samaa asiaa jankattiin monessa kohtaa aina uudestaan ja uudestaan. Välillä myös hyppely Suomen ja muun maailman välillä yllätti eikä aina ollut selvää, kummasta oli kyse.

Rami

20.2.2022

Painavaa asiaa. Miten saisimme nämä asiat käytäntöön?