(243)

1991: Mustien joutsenten vuosi

äänikirja ja e-kirja


Entisen pääministerin väkevä kuvaus mullistusten vuodesta 1991

Suomen sodanjälkeisen historian dramaattisimmasta vuodesta on kohta 30 vuotta, mutta sen muisto elää ja vaikutukset tuntuvat. Suomen talous ja Neuvostoliitto romahtivat yllättäen, ja nuori pääministeri Esko Aho yritti kipparoida Suomi-laivaa myrskyävillä vesillä. Nyt hän kuvaa miltä tuntui johtaa tasavaltaa, kun lähes jokainen päivä oli täynnä mullistavia käänteitä. Mustat joutsenet -ennalta-arvaamattomat muutosvoimat - käänsivät totutut kuviot ylösalaisin. "Pohjolan Japani" suistui lamaan, neuvostokauppa romahti, Neuvostoliitossa koettiin vallankaappaus, markka devalvoitiin, ihmisten unelmat sortuivat, mutta toivo kajasti uudessa Euroopassa ja Nokiaa koskeneet ratkaisut avaisivat tien menestykseen. Vuoden 1991 draama on olennainen osa nykyisen Suomen kehitystarinaa.


Lukija: Esko Aho
Kesto:

4.1

243 arvosanaa

Virpi

5.3.2024

Fantastisen sijasta käyttäisin arviota vaikuttavasti kerrottu ja luettu! Naapuripitäjän lukijan makuun myös eläviä yksityiskohtia vaikkapa festivaaleilta! Ja kaiken tapahtuvan ohella valtavasti yleistietoa. Luku- ja kuunteluelämys!

Jouni

11.12.2023

Hyvin kirjoitettu, hyvin luettu.

Timo

20.10.2022

Järkyttävä tyyppi.kädet veressä.montakohan ihmistä tappo ittensä tämäntakia Pankit pelasti mutta unohti ihmiset.ei tätä voi kuunnella.leikkii valtiomiestä.eikä häpee raha on tälle kaiken tärkein.meinaan venäjähommat.pitäis turpansa kiinni.pitäis laittaa linnaan koko ukko.ällö.ja kissoja ei pidä eskon sotkee tähän.kissa on älykäs eläin verrattuna tähän kaveriin.voi mikä sankari.ja kuka vähänkii on historiaa lukenu tietää tämän.ja onkohan tuo neutraalia koko höpötys.